بهترین دعای قرآنی بعد از ایمان آوردن، دعای قرار گرفتن در زمره نیکان است. این دعا را مومنان در بارگاه خداوند زمزمه می کنند تا جایگاه رفیعی در آخرت به دست آورند.

برای قرار گرفتن در زمره ابرار و نیکان این دعای قرآنی را زمزمه کنید:

«رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادی لِلْإیمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّکُمْ فَآمَنَّا رَبَّنا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ کَفِّرْ عَنَّا سَیِّئاتِنا وَ تَوَفَّنا مَعَ الْأَبْرارِ» (آیه 193 سوره آل عمران)
«پروردگارا ما صدای منادیی که خلق را به ایمان فرا می خواند که به پروردگارتان ایمان آورید، شنیدیم و ایمان آوردیم؛ پروردگارا از گناهان ما درگذر و زشتی کردار ما را بپوشان و هنگام جان سپردن ما را با نیکان و صالحان محشور گردان»


تفسیر دعای قرار گرفتن در زمره نیکان

منادی مورد نظر در دعای قرار گرفتن در زمره نیکان، رسول خدا (ص) است که مردم را به سوی ایمان ندا کرد. در باطن کلمه ایمان، همه معارف الهی نهفته است و آنها ندای پیامبر (ص) را لبیک گفتند و دعوت حق را اجابت کردند، تا از گناهان و بدیها و مردن در حال کفر و گناه برهند و به آمرزش و رحمت و بهشت خدا راغب گردیدند. در اینجا مؤمنان طلب وفای وعده الهی شامل آمرزش و رحمت را نمودند که رسول خدا به اذن پروردگار آن را برای مؤمنان ضامن شده بود.


آداب دعا کردن برای قرار گرفتن در زمره نیکان

از آداب دعاست که بنده چیز خاصی را به جزم به خدا پیشنهاد ندهد، مگر آن که مستحق آن و درخواست وی همراه با مصلحت باشد، زیرا ممکن است حاجتی را که انسان حتی با اخلاص و علاقه از خداوند برآوردن آن را می‏خواهد، برای او اصلاً یا در حال کنونی خیر نباشد. مثلاً از خداوند مال بخواهد تا صدقات جاریه داشته باشد و خداوند می‏داند که وی پس از استجابت دعا در معرض آزمون قرار می‏گیرد. خدای سبحان نیز وعده اجابت هر پیشنهادی را نداده است، چون خدا خیر بنده‏اش را انجام می‏دهد نه خواسته‏های او را، هر چند شر باشد.

ادب دعا درخواست «خیر» از خداوند است. «خیر» مصادیق فراوانی دارد که بارزترین آن‏ها مقام ولایت، نبوت، رسالت و مانند آن است، چنان‏که حضرت شعیب (ع) خدا را شکر می‏کند و رزق حسن یعنی «نبوت» را از خداوند می‏طلبد. درخواست «اولوالألباب» نیز که بخشایش گناهان، تکفیر سیّئات، صیانت عرض و دوری از خزی روز قیامت، حشر و نشر با ابرار و ورود به بهشت بوده از جمله مصادیق درخواست خیر است.


نکات طلایی دعای قرار گرفتن در زمره نیکان

1- خردمندان، آماده پذیرش حق هستند و در کنار پاسخگویى به نداى فطرت، به نداى انبیا، علما و شهدا پاسخ مى دهند. (انّنا سمعنا منادیا ینادى للایمان...)

2- استغفار و اعتراف، نشانه عقل است. (اولواالالباب... ربّنا فاغفر لنا)

3- از آداب دعا که زمینه عفو الهى را فراهم مى کند، توجه به ربوبیت الهى است. (ربّنا فاغفر لنا)

4- ایمان، زمینه دریافت مغفرت است. (امنّا، فاغفر لنا)

5- دیگران را در دعاى خود شریک کنیم. (فاغفر لنا)

6- پرده پوشى و عفو، از شئون ربوبیت و از شیوه هاى تربیت است. (ربّنا... کفّر عنّا)

7- مرگِ انسان با اراده الهى است. (توفّنا)

8- خردمندانِ دوراندیش، مرگ با نیکان را آرزو مى کنند و به فکر حسن عاقبت هستند. (توفّنا مع الابرار)

9- ابرار مقامى دارند که خردمندان آرزوى آن را مى کند. (اولواالالباب ...توفّنا مع الابرار)


منبع: سایت ستاره